Genel Güncel Siyaset SonDakika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bursa’da basın ile buluştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bursa’da basın ile buluştu. Burada yaptığı konuşmada 14 Mayıs ittifakı ile ilgili Akp’nin ilgili mutabakat metnine uymadığını belirterek “14 Mayıs’ta ittifak ama, biz..

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bursa’da basın ile buluştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bursa’da basın ile buluştu.

Burada yaptığı konuşmada 14 Mayıs ittifakı ile ilgili Akp’nin ilgili mutabakat metnine uymadığını belirterek “14 Mayıs’ta ittifak ama, biz bir mutabakat metni ortaya koyduk mutabakat metnindeki maddelere uyulmadığı için borç faiz zam vergi ekonomisi devam ettiği için bugün Türkiye bu halde. Şimdi bir örnek vereyim emekliye diyorlar ki efendim sizin maaşınızı 10.000 tl den 17.000 liraya getirmek için bize 1.4 trilyon lira yük biniyor. Bizde Yeniden Refah Partisi olarak soruyoruz bu sene bütçeden borç faizine ne kadar para vereceksiniz? 1.25 trilyon lira. Yani borç faizine vereceğiniz para milyonlarca emeklinin maaşını 10.000 tl den 17.000 tl çıkarmak hemen hemen aynı meblağ. Neden veremiyorsun emekliye? Çünkü faize vermem lazım. Faize niye veriyorsun? Denk bütçe Yapmadığın için. Denk bütçe olmazsa borçlanmadan kurtulamazsın. borçlanmadan kurtulamazsan  faizden kurtulamazsın.

Bunun adı borç faiz zam vergi ekonomisidir

Merhum Erbakan Hocanın Başbakanlığı döneminden bahseden Fatih Erbakan, o dönemde işçi memur emeklinin büyük zamlarla refaha erdiğini söyledi. Fatih Erbakan’ın konuşmaları şu şekilde devam etti. “Faiz ödemesi bütçeden 2023’ten 2024’e % 194 artmış ikiye katlıyor ve bu sene 2 trilyon  bütçe açık veriyor.  2.65 trilyon lir daha borç yapacağım seneye bir 90 daha artacak işte bunun adı borç faiz zam vergi ekonomisidir, ve bu nedenle emekli, memur, işçi, Çiftçi, Köylü, küçük esnaf perişan oluyor. Denk bütçe yapıp kamuda israfı önleyip imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarılmasını önleyin. Bir de Yeniden Refah Partimizin milli kaynak paketleri kitabında adımlarla kaynak üretip, bu kaynakla da dar gelirlinin alım gücünün refah seviyesinin artırılması lazım.

Bu yapılmadığı için bugün Türkiye bu hale geldi. Bunları yapın yanlışlardan dönün diye biz mutabakat metnini ortaya koyduk ama maalesef aynı tas aynı hamam devam ediyor ve bugün bu perişanlık yaşanıyor. Şimdi bütün bunları anlatıyorum, millet ekonomik krizi görünce  Yeniden Refah Partisine yöneliyor. Çünkü 67 merhum Erbakan hocamızın başbakanlığı dönemini hatırlıyorum işçiye memura emekliye % 100 % Bağkur emeklisine % 320 maaş zammı % 320 % 320 maaş zammı demek bu ay 10.000 alan bir emeklinin Önümüzdeki ay maaşının 42.000 olduğunu görmesi demek. Bu olay Türkiye’de yaşandı bizim söylediğimiz reçeteyle yani Denk bütçe ile havuz sistemi israfın önlenmesi rantiye kaynak aktaran hortumların kesilmesi ve aynı zamanda borçsuz zamsız vergisiz kaynak paketleriyle kaynak üretilmesi o kaynağa da millete verilmesi.” dedi.

Milli Görüş Tarihte Yaptı, Yine Yapar

Vatandaşlarla görüşen partililerin belediye vaatlerinden çok Gazze için bir şey yapılmadığını yakınan Fatih Erbakan “Şu mübarek aylarda küçücük yavrular bir damla su bulamıyor bir kuru ekmek bile bulamıyor ” dedi. Bölgede yaşam savaşı veren Gazzelilerin haykırışlarına rağmen İsrail ile ticaretin devam etmesinin yanlış olduğunu belirtti. Fatih Erbakan konuşmalarının devamında, “Malatya’daki Kürecik radar üstü kapatılsın, bu vahşete açıktan destek veren Amerika’nın İncirli üstü kapatılsın, ihracat durdurulsun” diye konuştu. Konuşmasının devamında ;”Çünkü Yeniden Refahın temsil ettiği milli görüş 1974’te Kıbrıs harekatını yaptı. Amerika’ya rağmen İngiltere’ye rağmen. Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ankara’ya geldi. Gece 2’de Cisco Rahmetli Bülent Ecevit görüştü. Sakın ha dedi böyle bir şeye kalkarsanız  Akdeniz’de filolar mızı karşınızda bulursunuz. Bu açık tehditlere rağmen Dünya Savaşı kalma çıkarma gemileriyle, hurda telsizlerle rampada Yolda kalan tanklarla, askeri araçlarla o harekat yapıldı ve muazzam bir zafer kazanıldı. Amerika’da kılını bile kıpırdamadı.  Amerika ambargo uygulayınca bu sefer İncirlik üssü kapatıldı. Biz İncirlik üssü kapatılsın derken laf etmiş olmak için söylemiyoruz bunları milli görüş tarihte yaptı” dedi.

Milli Görüş kadrolarında yeterli referansın olduğunu belirten Fatih Erbakan 94 ruhuyla ahlaklı belediyecilik ile belediyelerde milletimizin yüzünün güldürüleceğini ifade etti.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL