Dünya

Müslüman Gençe Cesaret Ödülü

Müslüman bir genç, Rusya’daki terör saldırısında birçok hayatı kurtardığı için cesaret ödülü alıyor.   Moskova, Rusya’nın başkenti olan şehirde yer alan Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleşen terör saldırısı..

Müslüman Gençe Cesaret Ödülü

Müslüman bir genç, Rusya’daki terör saldırısında birçok hayatı kurtardığı için cesaret ödülü alıyor.

 

Moskova, Rusya’nın başkenti olan şehirde yer alan Crocus City Hall adlı konser salonunda gerçekleşen terör saldırısı sırasında kahramanca davranarak 100’den fazla insanı kurtaran İslam Halilov adlı 15 yaşındaki genç, cesaret ödülüne layık görüldü.

Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova, düzenlenen bir törenle, terör saldırısı sırasında seyircilerin tahliye edilmesine yardımcı olan 15 yaşındaki bir Müslüman genç olan İslam Halilov’u Mağdurlara yardım etme konusunda özveri, yiğitlik ve kişisel cesaret sertifikasıyla ödüllendirdi.

Ayrıca tahliyelere yardım eden bir başka genç olan 14 yaşındaki Artyom Donskov da aynı ödülü hak etti.

Halilov, Rusya’daki Müslümanların Hizmet Madalyası ile ödüllendirileceğini duyurdu.

Bu arada, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, kahraman genç Halilov’un cesaret ve insanları kurtarması nedeniyle Rusya Müslümanlarına Hizmet Madalyası vererek ödüllendireceğini açıkladı.

Madalya, 29 Mart’ta cuma namazı sırasında Moskova Merkez Camisi’nde sunulacak.

Crocus City Hall’da yarı zamanlı görev yapan Müslüman genç Halilov, 22 Mart akşamı teröristlerin konser salonuna düzenlediği saldırı sırasında kontrolü ele geçirmiş ve insanları binadan güvenli bir şekilde tahliye etmeleri için doğru tahliye koridoruna yönlendirmişti. Bu olay sonucunda 100’den fazla kişi güvenli bir yere ulaşmayı başarmıştı.

Halilov’un salınım işlemini gerçekleştirdiği anlara dair cep telefonuyla kaydettiği video görüntüleri, sosyal medyada yayınlanmıştı.

Moskova’daki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısı, korku ve endişe yaratmıştı.

22 Mart akşamı, Moskova’nın başkenti olan Rusya’da yer alan Crocus City Hall isimli konser salonu silahlı kişiler tarafından hedef alınarak terör saldırısına maruz kalmıştır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL